Rengöring och desinfektion av valphage

Oavsett om man inhandlat en begagnad valphage i behov av en bra rengöring, alternativt det är dags att feja din nyinköpta så blir det ett fall av av skrubbning, men modernare valphagar är oftast enormt enkelt att rengöra och desinficera.

Vi får väl hoppas att du köpt en valphage med kraftigt plastgolv samt noll andra alldenstund de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut samtliga leksaker samt andra fixa grejer, dammsug ut matrester samt tidningsbitar alternativt om man nyttjat strö och glöm inte att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en våt svamp alternativt ett litet antal våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som behövs för en väluppfostrad hundvalp, som fungerar bra med sin potträning. mer info: Valphagesajten valphagar.se.

Du skall rensa ut kiss samt bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När man nyttjar pudra av en god kvalitet [läs om potträning i separat kommentar för mer information] kan man blott gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite beroende på storleken på valpen och lådan.

Självklart om man använder papper under träningen alternativt andra material, måste du dränera dessa dagligen alternativt flertal gånger om dagen, om det behövs.

Om du har inhandlat en begagnad valphage där den förutvarande ägarens hundvalp eller valpar innehar kraftig tassavtryck med torkat dynga så behöver den rengöras samt om vädret medger, före du bär in den tvätta av den med hjälp av en trädgårdsslang.

En bra spolning får allmänt bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta samt dra i lite och vid behov ta en svamp eller skurborste till hjälp.

Skölj utav redigt, vänd upp och minska på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage antagligen man vill använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis inte bleker och förstör tyget.

Färdigt!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är möjligt låt allt lufttorka i solen under en timma alternativt så – solljus är en naturlig bakterie / smittämnen mördare samt de doftar bäst efteråt samt är redo att brukas så snart det är torrt.

För att vara bestämd borde du behandla alla begagnade lekhagar alternativt en som innehar förvarats alternativt inte nyttjas på ett tag med mer djupgående rengöring och desinfektionsmedel.

Man önskar inte utsätta din nya lilla puppy för okända mikroorganismer, bakterier eller övervintrande insekter samt spindlar.

Jag rekommenderar att du tillverkar en grundlig rengöring som rutin åtminstone en gång varannan var tredje vecka, även om valpen funkar gör bra med potträning samt stå sig sin plats ganska ren.

Detta kommer att försäkra dej bland annat att du ej får mögel bekymmer som utvecklas alternativt mikroorganismer byggs opp därför vattenspill, tappade foderbitar, mat alternativt skräp som hamnar i skrymslen och vrår.

Fördel att det håller din valphage att lukta bra det tittar på snyggt samt rent ut.

Vi inhandlar ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bra pris dessutom på www.allt-fraktfritt.com